De meeste blaadjes zijn al van de bomen...Een heel deel daarvan zijn in onze klas terecht gekomen. Elke speeltijd komen er verschillende kleuters hun blaadjes vol trots afgeven. Sommigen met de vraag of ik er voor wil zorgen...Anderen om ze aan mij te geven. Elke keer smelt mijn hart. Iets wat ze gevonden hebben, hun 'eigen bezit'...En toch willen ze dat aan mij afstaan. Ik word er elke keer warm van. Uiteraard gaan we er dan ook creatief mee aan de slag...Knippen, lijmen, herfstvruchten sorteren, schilderen met bolsters en andere herfstvruchten...Noem maar op...Nieuwe materialen in de klas vinden wij altijd top!

Daar we zo gek waren op het boekje van 'Het kleurenmonster' maakten we zelf een kleurenmonster. Op deze manier kwamen zowel de kleuren als de gevoelens aan bod. Het monster is in de war omdat hij vanalles door elkaar voelt. Een meisje helpt hem zijn gevoelens een plekje te geven...Per kleur. Zo gaven ook wij onze gevoelens een plekje en leerden we erover praten. Het boekje van 'Vrolijk' (dat meegebracht werd door Jules) speelde daar perfect op in...We gingen aan de slag met pastelkrijtjes en tekende de verschillende gevoelens van de vissen na.

Intussen beginnen de kindjes van de klas van Jules meer en meer met de Sint bezig te zijn...Je zal dan ook merken dat er nu weer andere spullen in de klas aanwezig zijn. Zo komen we samen weer tot ander spel...Intussen stelt écht iedereen in onze klas het wel. Het was een hele boterham maar eindelijk zijn ze hier dan...Nieuwe foto's!

Speelse groetjes

Juf Nele en de klas van Jules