Vandaag nam onze school deel aan de actie '1 op 5 loopt school in de buitenbaan'. Welzijnszorg wil hiermee het thema van armoede op scholen onder de aandacht brengen.

In haar persbericht verspreidde Sylvie van Welzijnszorg de volgende informatie:

-------------------------------------------

'Hindernissen aan de schoolpoort

In 50 scholen in de regio (overzicht in bijlage) moeten leerlingen aanstaande maandag 26 november 2018 een hindernis overwinnen om op school te raken. Met deze actie vraagt Samen Tegen Armoede aandacht voor armoede in het onderwijs.

Uit elk kind het allerbeste halen moet de doelstelling zijn van het gehele onderwijs. De realiteit is echter anders. Een op vijf kinderen loopt school in de buitenbaan. Want wie geboren wordt in een kansarm gezin, of in een gezin lager op de sociale ladder kent vaak een hobbelig parcours in de schoolloopbaan. Kwaliteitsvol onderwijs kan een hefboom zijn om armoede te bestrijden. Daarvoor moeten we meer inzetten op het realiseren van gelijke kansen. Broodnodig in Mechelen waar De Kind en Gezin-kinderarmoede-indicator een negatieve trend toont.

Samen Tegen Armoede vraagt daarom: Betaalbaar onderwijs, Scholen die open staan voor ouders en verenigingen uit de buurt en Investeringen in leerkrachten (tijdens de opleiding en lang daarna).

Samen Tegen Armoede start met deze actie haar jaarlijkse campagne.'

-------------------------------------------

Hieronder alvast enkele berichten uit de pers:

https://www.hln.be/regio/meche...

https://www.gva.be/cnt/dmf2018...