De cursisten van de Module NT2 School en Ouders van de Sint-Pietersschool stapten de voorbije weken mee in het Europa-project van de lagere school. Ze gingen op dinsdag 21 mei op bezoek in de klassen om te ontdekken waarover de kinderen geleerd hebben, en schreven nadien het onderstaande verslag. Ze zorgden ook voor de foto’s bij dit verslag.

Eerst luisterden we naar de klas van het zesde leerjaar. Zij hadden vragen over de Europese Unie gemaakt, met een Kahoot-quiz. Wij moesten de juiste antwoorden kiezen. Wij vonden het leuk, maar wij moesten snel beslissen.

Dan zijn we naar de klas van het 1ste en 2de leerjaar gegaan. De kinderen waren in vier groepen verdeeld. Bij juf Inge hebben we gezien dat de kinderen een kunstwerk van een Europese kunstenaar naschilderden. Bijvoorbeeld de Mona Lisa. Bij juf Sarah keken de kinderen naar een filmpje over dansen. Zij stelde ook vragen : waar of niet waar. Bij meester Ruben moesten de kinderen een puzzel van de kaart van Europa maken. De kinderen moesten ook zinnen vertalen met een app. Bij juf Lene was het thema gebouwen. De kinderen speelde bouwspelletjes : over de toren van Pisa, over het Atomium, over Nederlandse windmolens,…

Daarna gingen wij naar het 4de leerjaar. Eén groep maakte pizza in de refter met juf Mieke. Er lagen veel groenten op! Een andere groep danste met juf Iris op de speelplaats.

Tenslotte gingen wij naar juf Edwina. De kinderen van het 5de en 6de leerden over de munten en de vlaggen van de Europese landen. Ze zochten ook informatie op de Ipad.

Wij vonden het interessant om in de klassen te kijken. De kinderen zagen er blij uit. Op de speelplaats kan je nog meer foto’s zien over dit project. Bij de Europese vlag.