Eindelijk was het dan zover! We keken er naar uit, naar die start van het nieuwe schooljaar... Dat was dan ook het thema: de leerlingen gingen op zoek naar de namen en de ogen van de leerkrachten of knutselden verrekijkers.

Er waren héél wat nieuwe gezichten te ontdekken: nieuwe kinderen, maar ook nieuwe leerkrachten! Zo is er meester Maarten, die het kleuterturnen zal geven en ook zorg in de kleuterschool (en vanaf januari 2018 de tweede onthaalklas zal leiden) en ook meester Thibault, die de leiding neemt van het 6e leerjaar. En natuurlijk mogen we ook de nieuwe medewerkers van Stekelbees niet vergeten. Onze vaste equipe bestaande uit Belinda, Kate en Nadia werd met een ganse reeks nieuwe medewerkers uitgebreid.

Daarenboven was er nog iets speciaals, deze eerste schooldag. Een tv-ploeg van de Duitse televisie (ZDF) kwam naar aanleiding van het project 'school in zicht' kijken hoe er in onze school wordt omgegaan met diversiteit. En ook onze burgemeester, Bart Somers, was van de partij om de school te bezoeken en omtrent het thema een interview te laten afnemen. Natuurlijk bezocht hij ondertussen ook enkele klassen en hield hij een praatje op de speelplaats met wat leerlingen.

Het echte werk gebeurde natuurlijk in de klassen. Kennismaken met het nieuwe lokaal, de leerkracht, nieuwe afspraken maken, een verjaardagskalender in elkaar boksen, rond-snorren, maar ook al stevig aan de slag gaan. Er stond al heel wat op het programma.

U ziet het, een bijzondere eerste schooldag!